Haugtussa

Den norske forfatter Arne Garborgs vældige digtcyklus Haugtussa fra 1895 er et hovedværk i norsk lyrik og foreligger her på dansk for første gang.

Haugtussa er fortællingen om den synske pige Gislaug, kaldet Veslemø, hvis ulykkelige kærlighed til en dreng på egnen kaster hende ud i en dyb krise, hvor hun kommer i nær og farlig kontakt med “den anden verden” – en kontakt, der indbringer hende øgenavnet Haugtussa: elverhøj-tossen eller “den underjordiske fra elverhøjen”.

Haugtussa er et stort anlagt værk, der veksler mellem naturbeskrivelser, skildringer af landbolivet og dramatiske scener, hvor Veslemø må kæmpe for både sit liv og sin sjæl, og hvor hele galleriet af overnaturlige væsner fra folketroen myldrer frem: trolde, elvere, nøkker, huldrer og mange andre.

Arne Garborg var en af de første til at skrive på landsmål – nynorsk – og Haugtussa vakte stor opmærksomhed, da den udkom. I 1898 satte komponisten Edvard Grieg musik til en række af digtene, og disse sange er stadig standardrepertoire for mange koncertsangere.

Bibliografiske informationer
Oversat af Niels Green-Hansen
Antal sider: 247
ISBN 978-87-93279-76-6
Støttet af :
Direktør Michael Hermann Nielsens mindelegat, afd. B
Letterstedska Föreningen
Nordisk Ministerråd
Velux Fonden

Arne Garborg (1851-1924) voksede op …

Andre udgivelser

Forlaget Hoff & Poulsen

Kristian Zahrtmanns Plads 83, 2.tv.
2000 Frederiksberg
Danmark
CVR 36536748

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 20 % rabat på første bogkøb

Scroll til toppen